presentació

estacions transformadores és una iniciativa de trobades regulars amb dos objectius: 1. Intercanviar experiències i treballs al voltant de l’arquitectura i disciplines afins; 2. Posar sobre la taula temes abstractes, sobre els que reflexionar i discutir, per a enriquir-nos en el diàleg i compartir els dubtes.

Les trobades consisteixen en monografies temàtiques, que generaran 3 sessions diferents:
Projectes o treballs: consistent en la possibilitat de mostrar la feina de cadascú, sempre relacionada amb la temàtica.
Projecció: ficció o documental, permet un nou punt de vista sobre el tema a debat.
Visita: d'algun lloc o projecte, que ens il·lustri estratègies o disfuncions.

Estem oberts a la recepció de propostes de projectes, projeccions i visites per als pròxims temes (vegeu llistat).

14 d’octubre 2011

ET9.Ecoeficàcia.Presentació 2


DPR - Barcelona
Biocompòsits – Desenvolupament de materials de construcció imitant processos biològics.

Treball d’investigació de diferents materials de construcció pretenent com a model la manera en que la natura desenvolupa els seus processos . Aquesta recerca es fa des d’una perspectiva crítica respecte a la manera en que actualment el mercat utilitza superficialment l’etiqueta “eco” per a vendre nous productes ignorant el transfons més profund que la bioconstrucció comporta (“Green is the new black”) .
La investigació sobre els biocompòsits es centra en l’estudi experimental en laboratori de morters reforçats amb fibra de blat de moro com a components de vivenda de baix cost .El treball no es limita a descobrir les característiques mecàniques d’aquest nou material sinó que emmarca la investigació en el context social en el que aquest seria utilitzat.
Aquest treball va ser originat dins del àmbit d’una tesis doctoral feta a l’ETSAB i en l’actualitat s’està treballant per a ser aplicat en projectes a Centreamèrica.
Pàgina web arquitectes : www.dpr-barcelona.com