presentació

estacions transformadores és una iniciativa de trobades regulars amb dos objectius: 1. Intercanviar experiències i treballs al voltant de l’arquitectura i disciplines afins; 2. Posar sobre la taula temes abstractes, sobre els que reflexionar i discutir, per a enriquir-nos en el diàleg i compartir els dubtes.

Les trobades consisteixen en monografies temàtiques, que generaran 3 sessions diferents:
Projectes o treballs: consistent en la possibilitat de mostrar la feina de cadascú, sempre relacionada amb la temàtica.
Projecció: ficció o documental, permet un nou punt de vista sobre el tema a debat.
Visita: d'algun lloc o projecte, que ens il·lustri estratègies o disfuncions.

Estem oberts a la recepció de propostes de projectes, projeccions i visites per als pròxims temes (vegeu llistat).

14 d’octubre 2011

ET9.Ecoeficàcia.Presentació 3

BH - Arquitectura
Escola Waldorf-Steiner “el Til·ler” Bellatera - Cerdanyola del Vallès

El projecte arquitectònic ho conformen una plaça principal que articula tres mòduls independents amb sis aularis . L’espai de trobada i accés està connectat amb un porxo de panell de fusta contralaminada que aprofita el seu potencial estructural amb un voladís de 2,5 m.
La industrialització dels processos constructius i l’obra en sec permeten minimitzar el consum d’aigua en el procés d’execució , reduir els residus i facilitar el posterior reciclatge . A la vegada , els sistemes prefabricats de construcció permeten accelerar la planificació pròpia de les obres , millorant la precisió de la execució i inclús la seguretat . Si al valor afegit de la prefabricació incorporem un material de baix impacte ambiental , com la fusta , estarem donant un pas endavant en la recerca de models de construcció sostenible.
Pàgina web arquitectes : www.bharquitectura.com