presentació

estacions transformadores és una iniciativa de trobades regulars amb dos objectius: 1. Intercanviar experiències i treballs al voltant de l’arquitectura i disciplines afins; 2. Posar sobre la taula temes abstractes, sobre els que reflexionar i discutir, per a enriquir-nos en el diàleg i compartir els dubtes.

Les trobades consisteixen en monografies temàtiques, que generaran 3 sessions diferents:
Projectes o treballs: consistent en la possibilitat de mostrar la feina de cadascú, sempre relacionada amb la temàtica.
Projecció: ficció o documental, permet un nou punt de vista sobre el tema a debat.
Visita: d'algun lloc o projecte, que ens il·lustri estratègies o disfuncions.

Estem oberts a la recepció de propostes de projectes, projeccions i visites per als pròxims temes (vegeu llistat).

14 d’octubre 2011

E9.Ecoeficàcia.Presentació 1


Vivenda unifamiliar a Vallgorguina (Barcelona)
Valentina Maini

Aquest projecte de vivenda unifamiliar va ser construït durant l’any 2008 i és molt important per la construcció amb palla a Espanya ja que és la primera casa construïda en una àrea suburbana amb un préstec del banc i amb permís regular del ajuntament. Aquest projecte de vivenda va ser finalista als premis d'innovació del sector de la construcció català .
És una casa autoconstruïda amb assistència tècnica, això significa que els propietaris de fet han construït ells mateixos la casa amb l'ajuda de professionals. El projecte compta amb: tractament natural d’aigües grises; vàter sec; escalfament solar d'aigua; calefacció per biomassa; arrebossat interior d’argila i arrebossat exterior d’argila i calç; estructura vertical amb marc de fusta ; estructura horitzontal panells de fusta contralaminats KHL ; com l'aïllament s’ha col·locat palla, suro i vidre cel·lular; particions interiors amb panells prefabricats de palla; totes les canonades són de polipropilè.
Pàgina web arquitecte : http://valentinamaini.net/