presentació

estacions transformadores és una iniciativa de trobades regulars amb dos objectius: 1. Intercanviar experiències i treballs al voltant de l’arquitectura i disciplines afins; 2. Posar sobre la taula temes abstractes, sobre els que reflexionar i discutir, per a enriquir-nos en el diàleg i compartir els dubtes.

Les trobades consisteixen en monografies temàtiques, que generaran 3 sessions diferents:
Projectes o treballs: consistent en la possibilitat de mostrar la feina de cadascú, sempre relacionada amb la temàtica.
Projecció: ficció o documental, permet un nou punt de vista sobre el tema a debat.
Visita: d'algun lloc o projecte, que ens il·lustri estratègies o disfuncions.

Estem oberts a la recepció de propostes de projectes, projeccions i visites per als pròxims temes (vegeu llistat).

19 de gener 2009

ET3. presentació 3. enrique iglesias, carlos mosquera, alberte pérez (trespes arquitectos)



límit com a estímul de transgressió.

La normativa defineix una volumetria específica, que per interessos econòmics i automatismes pot arribar a consolidar-se en una forma, sovint sense relació amb l’entorn o fins i tot amb l’ús de l’edifici. Prejudicis dels arquitectes contra el gust comú, contra el convencionalisme?
Sabotejar la normativa sense incomplir-la. Els usos delimiten els perímetres de les plantes. Descomposició del xamfrà fins a fer que perdi la seva singularitat i pes compositiu. Lleugeresa. En la desfragmentació, en els plans oblics, en la materialitat. Posicionament dins del discurs filosòfic d’Eugenio Trias, de la definició de la contemporaneïtat com l’estat límit entre raó i misteri. La raó en la normativa, el misteri en el sorgiment de l’inesperat.
ET