presentació

estacions transformadores és una iniciativa de trobades regulars amb dos objectius: 1. Intercanviar experiències i treballs al voltant de l’arquitectura i disciplines afins; 2. Posar sobre la taula temes abstractes, sobre els que reflexionar i discutir, per a enriquir-nos en el diàleg i compartir els dubtes.

Les trobades consisteixen en monografies temàtiques, que generaran 3 sessions diferents:
Projectes o treballs: consistent en la possibilitat de mostrar la feina de cadascú, sempre relacionada amb la temàtica.
Projecció: ficció o documental, permet un nou punt de vista sobre el tema a debat.
Visita: d'algun lloc o projecte, que ens il·lustri estratègies o disfuncions.

Estem oberts a la recepció de propostes de projectes, projeccions i visites per als pròxims temes (vegeu llistat).

04 de maig 2012

ET11.Colonitzacions.Presentació 3


Encajes urbanos
Encajes urbanos és un grup de treball-investigació-acció entorn a l’arquitectura , la ciutat i el paisatge . El treball es centra en la revitalització d’espais i relacions en desús . Els projectes que Encajes urbanos a produït fins ara s’ha orientat a la reactivació de solars (“sistema solar”) , terrats (“azoteas colectivas”) i vivendes (“masovería urbana”) . Tots aquest projectes s’han desenvolupat mitjançant accions , tallers i propostes de concurs . El fil conductor de totes aquestes propostes es basa en treballar amb el que ja existeix remirant-lo,reactivant-lo, rehabilitant-ho , repensant-lo. Es parteix de la idea que no cal construir res nou , només és qüestió de saber col•locar , posar en el seu lloc , de treballar sobre lo que ja està construït per millorar la vida quotidiana en el entorn urbà : vivenda , barri i ciutat.
Cada proposta es pren com una línea d’investigació oberta i una ocasió per treballar a través de la interacció amb altres col•lectius i persones creant una xarxa de projectes i idees amb la finalitat comú de la millora de hàbitat a través d’un urbanisme col•laboratiu.