presentació

estacions transformadores és una iniciativa de trobades regulars amb dos objectius: 1. Intercanviar experiències i treballs al voltant de l’arquitectura i disciplines afins; 2. Posar sobre la taula temes abstractes, sobre els que reflexionar i discutir, per a enriquir-nos en el diàleg i compartir els dubtes.

Les trobades consisteixen en monografies temàtiques, que generaran 3 sessions diferents:
Projectes o treballs: consistent en la possibilitat de mostrar la feina de cadascú, sempre relacionada amb la temàtica.
Projecció: ficció o documental, permet un nou punt de vista sobre el tema a debat.
Visita: d'algun lloc o projecte, que ens il·lustri estratègies o disfuncions.

Estem oberts a la recepció de propostes de projectes, projeccions i visites per als pròxims temes (vegeu llistat).

26 de maig 2011

ET8_escassetat.presentació 3


Re-cooperar és un col·lectiu que forma part de Re-arq que a través de les seves activitats tant a Brasil com a Catalunya intenten posar en crisi el rol tradicional del arquitecte , proposant intervencions on s’utilitzen recursos materials mínims des d’una clara consciència ecològica.
Després de diferents experiències al Brasil , en l’ actualitat les activitats de Re-cooperar es centren en qüestionar el sistema de formació de l’arquitecte que s’imparteix a les escoles d’arquitectura on es segueix insistint en formar un tipus de professional lligat a un model d’arquitecte obsolet i allunyat de les necessitats reals de la societat. .
El seu taller R-lab Workshop que han realitzat aquest any dins l’Escola d’Arquitectura de la Salle suposa una reflexió en aquesta direcció , proposant com a exercici pels alumnes dissenyar i construir amb les seves pròpies mans un objecte de repòs fet amb palets.