presentació

estacions transformadores és una iniciativa de trobades regulars amb dos objectius: 1. Intercanviar experiències i treballs al voltant de l’arquitectura i disciplines afins; 2. Posar sobre la taula temes abstractes, sobre els que reflexionar i discutir, per a enriquir-nos en el diàleg i compartir els dubtes.

Les trobades consisteixen en monografies temàtiques, que generaran 3 sessions diferents:
Projectes o treballs: consistent en la possibilitat de mostrar la feina de cadascú, sempre relacionada amb la temàtica.
Projecció: ficció o documental, permet un nou punt de vista sobre el tema a debat.
Visita: d'algun lloc o projecte, que ens il·lustri estratègies o disfuncions.

Estem oberts a la recepció de propostes de projectes, projeccions i visites per als pròxims temes (vegeu llistat).

26 de maig 2011

ET8_escassetat.presentació 1


El projecte de rehabilitació d’un paisatge d’interès cultural a la regió de Dogon a Mali es basa en un reconeixement exhaustiu del territori i en esbrinar mitjançant el dibuix les condicions geogràfiques , socials i cultural que han produït aquest entorn físic.
El projecte passa per entendre que protegir un paisatge d’interès cultural no depèn exclusivament de la preservació de les construccions físiques , deslligant aquestes del ús i del context socioeconòmic i cultural que les van produir , sinó que s’entén que aquest entorn físic és el fruit d’un fràgil equilibri de diferents vectors i que la preservació d’un paisatge ha de tindre tots aquest diferents factors en compte si es vol evitar una banalització d’aquest entorn.
El projecte també mostra lo complex i enriquidor que suposa treballar sobre contextos culturals molt allunyats dels que s’ha format l’arquitecte i també el difícil balanç que s’ha de fer en aquest tipus d’intervenció entre turisme i realitat local.