presentació

estacions transformadores és una iniciativa de trobades regulars amb dos objectius: 1. Intercanviar experiències i treballs al voltant de l’arquitectura i disciplines afins; 2. Posar sobre la taula temes abstractes, sobre els que reflexionar i discutir, per a enriquir-nos en el diàleg i compartir els dubtes.

Les trobades consisteixen en monografies temàtiques, que generaran 3 sessions diferents:
Projectes o treballs: consistent en la possibilitat de mostrar la feina de cadascú, sempre relacionada amb la temàtica.
Projecció: ficció o documental, permet un nou punt de vista sobre el tema a debat.
Visita: d'algun lloc o projecte, que ens il·lustri estratègies o disfuncions.

Estem oberts a la recepció de propostes de projectes, projeccions i visites per als pròxims temes (vegeu llistat).

12 d’octubre 2010

miscel·lània: initiating projects


Ens arriba informació del Simposi Internacional d’Arquitectura Jove: "Initiating projects". Organitzat per l'Ajac (Associació de Joves Arquitectes de Catalunya) i la plataforma europea Wonderland.

"Quin futur espera als arquitectes joves en un escenari econòmic com el que vivim actualment? Quin paper han de jugar aquests joves professionals en el disseny de les nostres ciutats? ¿Quines conclusions es poden extreure de l’experiència dels emprenedors en l’àmbit de l’arquitectura?
Aquestes són algunes de les qüestions a les quals tractaran de trobar respostes els arquitectes joves de tot Europa que participaran en el simposi internacional que es desenvoluparà a Barcelona entre el dijous 14 d’octubre i el dissabte 16 del mateix mes. L’AJAC és membre i coordinadora a Espanya de la xarxa internacional Wonderland, que promou la difusió i la promoció de l’arquitectura jove mitjançant diferent accions, una de les quals és l’organització anual d’un simposi internacional en una ciutat europea diferent, en aquest cas Barcelona.
En aquests tres dies es desplegarà un variat programa d’activitats que inclou un simposi professional que reflexionarà sobre les noves polítiques urbanes i sobre l’accés al mercat professional dels professionals més joves; el lliurament de la setena edició dels premis AJAC; un taller participatiu a l’espai públic que s’obrirà a tots els ciutadans perquè expressin allò que els hi agrada i el que els desagrada de Barcelona; exposicions; una nit de portes obertes per diversos estudis d’arquitectura de la ciutat i d’altres activitats culturals, com ara les integrades a les Pauses d’arquitectura, que oferiran mostres i accions de caràcter més lúdic i informal a diferents espais de la ciutat."

El simposi té com a comissaris i coordinadors el Toni Riba i la Mariona Benain