presentació

estacions transformadores és una iniciativa de trobades regulars amb dos objectius: 1. Intercanviar experiències i treballs al voltant de l’arquitectura i disciplines afins; 2. Posar sobre la taula temes abstractes, sobre els que reflexionar i discutir, per a enriquir-nos en el diàleg i compartir els dubtes.

Les trobades consisteixen en monografies temàtiques, que generaran 3 sessions diferents:
Projectes o treballs: consistent en la possibilitat de mostrar la feina de cadascú, sempre relacionada amb la temàtica.
Projecció: ficció o documental, permet un nou punt de vista sobre el tema a debat.
Visita: d'algun lloc o projecte, que ens il·lustri estratègies o disfuncions.

Estem oberts a la recepció de propostes de projectes, projeccions i visites per als pròxims temes (vegeu llistat).

15 de juny 2010

miscel.lània: matèria sensible

El Pere Buil, el Carlos Cámara i el Joan Vitòria porten a Lisboa la mostra "Matèria Sensible: arquitectes joves catalans" comissariada per ells mateixos.

Es porta l'obra de 10 estudis d'arquitectes entre 30 i 40 anys que presenten una concepció i aproximació a l'arquitectura comuns, configurant una identitat singularitzada, capaç de respondre als reptes actuals de l'arquitectura global a partir de trets específics locals propis del seu territori i cultura (tradició constructiva, recursos materials, valors, etc.).

L'exposició inclou obres dels estudis d'arquitectes Arquitectures.Bosch.Capdeferro (Bet Capdeferro, Ramon Bosch); Núria Salvadó + David Tapias; DataAE (Claudi Aguiló, Albert Domingo); David Sebastián + Gerard Puig; Harquitectes (David Lorente, Josep Ricart, Xavier Ros, Roger Tudó); Emiliano López + Mónica Rivera; Francisco Cifuentes; Josep Bunyesc; TEd'A Arquitectes (Raimon Farré, Jaume Mayol, Irene Pérez) i unparelld'arquitectes (Eduard Callís, Guillem Moliné).

Coincidint amb la mostra tindrà lloc, a la mateixa sala NOGO, una sessió de presentacions a càrrec d'una selecció dels arquitectes en exposició i la projecció d'un audiovisual sobre les obres seleccionades, una aproximació personal de la realitzadora catalana Adriana Salvat a les vivències dins de les obres que integren l'exposició. Completarà la sessió de presentacions, una conferència de l'arquitecte portuguès Rui Mendes, amb una dissertació crítica des de la realitat portuguesa sobre les propostes de fons de la mostra.

Exposició: del 18 al 25 de Juny

Conferències: 18 i 19 de Juny, a les 18,30

Lloc: Rua da Rosa 237, Lisboa

1 comentari:

Jan X.C. ha dit...

Buil, check this out... and think about it:

http://tallerjordibadia.blogspot.com/2010/06/materia-sensible-joves-arquitectes.html