presentació

estacions transformadores és una iniciativa de trobades regulars amb dos objectius: 1. Intercanviar experiències i treballs al voltant de l’arquitectura i disciplines afins; 2. Posar sobre la taula temes abstractes, sobre els que reflexionar i discutir, per a enriquir-nos en el diàleg i compartir els dubtes.

Les trobades consisteixen en monografies temàtiques, que generaran 3 sessions diferents:
Projectes o treballs: consistent en la possibilitat de mostrar la feina de cadascú, sempre relacionada amb la temàtica.
Projecció: ficció o documental, permet un nou punt de vista sobre el tema a debat.
Visita: d'algun lloc o projecte, que ens il·lustri estratègies o disfuncions.

Estem oberts a la recepció de propostes de projectes, projeccions i visites per als pròxims temes (vegeu llistat).

22 d’octubre 2009

ET5. Presentació 3. parc forestal a Gavà. dataAE

El projecte de dataAE llegeix el context de manera extremadament precisa, tot generant un sistema fruit de la intersecció de les preexistències amb un programa funcional que s'hi refereix.

El mètode respon a totes les possibles situacions, generant unes lleis que permetran resoldre totes les particularitats sense l'ús de la subjectivitat. L'obra podrà avançar tot seguint aquestes instruccions.

Projecte entès com a sistema operatiu més que com transcripció d'un element prèviament concebut. El sistema està en la gènesi del projecte, i la seva aplicació és pràcticament automàtica. Merce Cunningham.

Lectura de les lleis del context per generar-ne de noves. El projecte esdevé lloc, no mira referir-s'hi ni ser-ne una metàfora.

Arquitectura com a suma de sistemes que intervenen en el terreny, al mateix nivell que les escorrenties que l'erosionen, els incendis que el cremen o les plantes que el colonitzen.

ET