presentació

estacions transformadores és una iniciativa de trobades regulars amb dos objectius: 1. Intercanviar experiències i treballs al voltant de l’arquitectura i disciplines afins; 2. Posar sobre la taula temes abstractes, sobre els que reflexionar i discutir, per a enriquir-nos en el diàleg i compartir els dubtes.

Les trobades consisteixen en monografies temàtiques, que generaran 3 sessions diferents:
Projectes o treballs: consistent en la possibilitat de mostrar la feina de cadascú, sempre relacionada amb la temàtica.
Projecció: ficció o documental, permet un nou punt de vista sobre el tema a debat.
Visita: d'algun lloc o projecte, que ens il·lustri estratègies o disfuncions.

Estem oberts a la recepció de propostes de projectes, projeccions i visites per als pròxims temes (vegeu llistat).

23 de desembre 2008

ET02. visita 4. facultat d'econòmiques de la urv



El famós edifici del Tectónica nº 5, també del Pau Pérez, que malauradament no va poder acompanyar-nos. Construït l'any 1996.

Biblioteca amb un ambient agradable, gràcies a la presència d’uns patis per on entra la llum. El paviment continua, el sostre continua, la frontera entre interior i exterior desapareix. Entrega directa del vidre. Ordre i rigor. Aplicació del prefabricat fins a les últimes conseqüències. Ajust complet entre projecte i sistema constructiu. El sistema no s’amaga. Pocs elements, austeritat. Passadissos llarguíssims que travessen l’edifici de punta a punta. Paraments interiors no estructurals de colors, definint ambients, en contrast amb el gris del formigó. L’edifici ha envellit bé durant aquests 12 anys.
ET