presentació

estacions transformadores és una iniciativa de trobades regulars amb dos objectius: 1. Intercanviar experiències i treballs al voltant de l’arquitectura i disciplines afins; 2. Posar sobre la taula temes abstractes, sobre els que reflexionar i discutir, per a enriquir-nos en el diàleg i compartir els dubtes.

Les trobades consisteixen en monografies temàtiques, que generaran 3 sessions diferents:
Projectes o treballs: consistent en la possibilitat de mostrar la feina de cadascú, sempre relacionada amb la temàtica.
Projecció: ficció o documental, permet un nou punt de vista sobre el tema a debat.
Visita: d'algun lloc o projecte, que ens il·lustri estratègies o disfuncions.

Estem oberts a la recepció de propostes de projectes, projeccions i visites per als pròxims temes (vegeu llistat).

23 de desembre 2008

ET02. visita 3. Centre d'Aguts de l'Institut Pere Mata



Vam visitar el Centre d’Aguts acompanyats del director. Es tracta d’una nova unitat per a malalts mentals, fora del recinte modernista de l’Institut Pere Mata, de Domènech i Montaner. Data de l’any 2004.

Edifici hermètic, diàfan i lluminós, talment el pavelló de Mies. Sorprèn la poca presència de l’edifici, donades les seves dimensions. Horitzontalitat versus verticalitat dels arbres, melancòlics. Qualitat de la relació amb l’exterior, sempre present. Edifici neutre, podria servir a múltiples usos. Honestedat del sistema constructiu. Lloses alveolars de formigó, recolzades als murs mitjançant ancoratges metàl·lics. Ritmes donats pel sistema. Entregues directes, el vidre es percep per una línia molt fina. Contrast amb els pocs elements de fusteria. Marca de l’arquitecte Pau Pérez.

ET