presentació

estacions transformadores és una iniciativa de trobades regulars amb dos objectius: 1. Intercanviar experiències i treballs al voltant de l’arquitectura i disciplines afins; 2. Posar sobre la taula temes abstractes, sobre els que reflexionar i discutir, per a enriquir-nos en el diàleg i compartir els dubtes.

Les trobades consisteixen en monografies temàtiques, que generaran 3 sessions diferents:
Projectes o treballs: consistent en la possibilitat de mostrar la feina de cadascú, sempre relacionada amb la temàtica.
Projecció: ficció o documental, permet un nou punt de vista sobre el tema a debat.
Visita: d'algun lloc o projecte, que ens il·lustri estratègies o disfuncions.

Estem oberts a la recepció de propostes de projectes, projeccions i visites per als pròxims temes (vegeu llistat).

02 de juny 2008

ET1. visita: pavellons de tir amb arc

fotografia: Hisao Suzuki

"Els dos edificis (competició i entrenament) tenen un programa quasi idèntic. Ambdós serveixen a les superfícies que es desenvolupen davant seu, i la seva col·locació i forma està condicionada pel talús de terra del que formen part. Tots dos, també, desenvolupen les possibilitats constructives que ofereix el fet de contenir terres. No obstant, ambdós es pleguen amb diferents ritmes d’ocupació: l’edifici d’entrenaments segueix quasi els moviments dels atletes – és un porxo que es mira a si mateix -, mentre que l’edifici de competició distribueix a la seva cota superior els 4.000 espectadors que acudiran a les proves. Així doncs, passaran a formar part del paisatge.
Tir amb Arc és un projecte que es desenvolupa des del projecte per al Cementiri d’Igualada. Encara que en els dos casos el temps funciona d’una manera diferent... És un projecte que apareix i es forma en un instant. Es plega, com calcat, sobre les condicions del talús i del programa, provant de ser un interior. Un lloc protegit, indiferent. És un projecte fet tot fregant sobre altres... fregant sobre el lloc... d’aquí el seu automatisme. Però també d’aquí la manera de veure’l aparèixer de sobte... amb materials de construcció que semblen no correspondre-li."