presentació

estacions transformadores és una iniciativa de trobades regulars amb dos objectius: 1. Intercanviar experiències i treballs al voltant de l’arquitectura i disciplines afins; 2. Posar sobre la taula temes abstractes, sobre els que reflexionar i discutir, per a enriquir-nos en el diàleg i compartir els dubtes.

Les trobades consisteixen en monografies temàtiques, que generaran 3 sessions diferents:
Projectes o treballs: consistent en la possibilitat de mostrar la feina de cadascú, sempre relacionada amb la temàtica.
Projecció: ficció o documental, permet un nou punt de vista sobre el tema a debat.
Visita: d'algun lloc o projecte, que ens il·lustri estratègies o disfuncions.

Estem oberts a la recepció de propostes de projectes, projeccions i visites per als pròxims temes (vegeu llistat).

16 de juny 2008

ET1. reportatge visita. la vall d'hebron



el dissabte 7 de juny vam anar a visitar la zona de la vall d'hebron. vam veure l'absència del pavelló de tir amb arc (competició) (per cert, hi ha rumors que el pavelló el reconstruirà la benedetta tagliabue, algú sap si és cert això?). vam passejar per l'artificial i buit parc de la vall d'hebron. vam poder visitar amb profunditat el pavelló que encara resta del tir amb arc (el d'entrenament) i ens vam assabentar que hi ha una idea de refer tots els vestidors (algú pot esbrinar una mica més? serà un bon projecte, respectuós?). vam recórrer el barri de la clota, anclat en un passat que molts desitjarien, en un recorregut quasi arqueològic. aquí vam entrellucar la casa que miralles-tagliabue van construir-hi no fa masses anys, encara que a les fotos de les revistes es vegi molt millor. i vam acabar fent una cerveseta i unes tapes a l'agradable plaça eivissa, sota l'ombra dels plataners.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Vall d'Hebron i La Clota. Experiment i records de poble. Tots dos estan units per la sensació de que són passat. Un perquè el que es va crear fa setze anys, ja no val la pena mantenir ni fer respectar (experiment fallit?), i l'altra perquè sembla anacrònic dins de la gran ciutat.
Tots dos tenen alguns valors, potser cal cercar nous usos perquè aquests valors siguin PERMANENTS.

Anònim ha dit...

la veritat és que el projecte d'urbanització no me'l trec del cap. em sembla un projecte fallit, no sé si estareu d'acord amb mi. quan llegeixo el que en deia el Bru en el seu moment no deixo d'admirar-ne la seva valentia, però la veritat és que el resultat em va semblar bastant desastrós. potser era difícil, l'entorn no ajudava, però... no està gens "connectat" als barris que l'envolten, no és agradable, està buit...