presentació

estacions transformadores és una iniciativa de trobades regulars amb dos objectius: 1. Intercanviar experiències i treballs al voltant de l’arquitectura i disciplines afins; 2. Posar sobre la taula temes abstractes, sobre els que reflexionar i discutir, per a enriquir-nos en el diàleg i compartir els dubtes.

Les trobades consisteixen en monografies temàtiques, que generaran 3 sessions diferents:
Projectes o treballs: consistent en la possibilitat de mostrar la feina de cadascú, sempre relacionada amb la temàtica.
Projecció: ficció o documental, permet un nou punt de vista sobre el tema a debat.
Visita: d'algun lloc o projecte, que ens il·lustri estratègies o disfuncions.

Estem oberts a la recepció de propostes de projectes, projeccions i visites per als pròxims temes (vegeu llistat).

26 d’octubre 2011

ET9.Ecoeficàcia.Projecció

Koyaanisqatsi - Life Out of Balance





Koyaanisqatsi: Life Out of Balance, és una pel·lícula de l'any 1982 dirigida per Godfrey Reggio i és la primera part del que seria més tard una trilogia formada per Koyaanisqatsi (1982), Powaqqatsi (1988) y Naqoyqatsi (2002).
En aquesta sessió, us proposem aquest documental que ens planteja la dialèctica constant entre dos mons obligats a conviure: la vida dels homes en la societat moderna, és a dir la vida urbana, occidental i per altra banda la natura, en la seva força, en el seu estat i en les accions i transformacions.
D’altra banda, planteja molt abans que certes veritats incòmodes i de forma poètica, la reflexió sobre les necessitats humanes i les realitats de la natura, les tensions entre el món excessivament tecnificat que oblida, (i fins i tot ignora) la cura de la natura.

La majestuositat de les seves imatges i la banda sonora de Philip Glass, ens apropen de forma dinàmica i impactant a aquest contrapes de creació i destrucció com pols indissociables i constants.

Us esperem!


ET9: ecoeficàcia.projecció
Koyaanisqatsi: Life Out of Balance.
Dia: Dissabte 5/Novembre/2011
Hora: 18:00
Lloc: Nau Ivanow