presentació

estacions transformadores és una iniciativa de trobades regulars amb dos objectius: 1. Intercanviar experiències i treballs al voltant de l’arquitectura i disciplines afins; 2. Posar sobre la taula temes abstractes, sobre els que reflexionar i discutir, per a enriquir-nos en el diàleg i compartir els dubtes.

Les trobades consisteixen en monografies temàtiques, que generaran 3 sessions diferents:
Projectes o treballs: consistent en la possibilitat de mostrar la feina de cadascú, sempre relacionada amb la temàtica.
Projecció: ficció o documental, permet un nou punt de vista sobre el tema a debat.
Visita: d'algun lloc o projecte, que ens il·lustri estratègies o disfuncions.

Estem oberts a la recepció de propostes de projectes, projeccions i visites per als pròxims temes (vegeu llistat).

18 de juny 2012

ET11.Colonitzacions.Visita a Can Batlló



Can Batlló és un antic recinte fabril construït a finals del segle XIX situat al barri de la Bordeta, a Sants. El 1976 el Pla General Metropolità va definir l’àmbit del recinte com a zona d’equipaments i espai verd. Han passat ja 35 anys i la transformació del recinte no s’ha dut a terme.
Els veïns i veïnes del barri agrupats en la plataforma Recuperem Can Batlló lluiten des de fa molts anys per a que la transformació de Can Batlló sigui una realitat. A mitjans del 2009, cansats de veure com s’incomplia sistemàticament el calendari, es va anunciar a l’ajuntament que si al juny de 2011 les obres de transformació del recinte encara no havien començat els veïns i veïnes del barri començarien a construir ells mateixos els equipaments . El passat 11 de juny, gràcies a la mobilització social, es va entrar a Can Batlló i es va aconseguir la cessió d’una nau: el Bloc 11, que des del mateix dia 11 funciona amb l’esforç voluntari dels veïns i veïnes organitzats assambleàriament, i que ja alberga, entre altres coses, la nova Biblioteca Popular Josep Pons.
Des de llavors el projecte del Bloc 11 va avançant a bon ritme. La Biblioteca Josep Pons ja compta amb un amplíssim fons bibliogràfic consultable i a disposició de tothom qui ho vulgui, s’estan adequant els espais de la nau i es van perfilant i consolidant molts projectes i activitats culturals. Va avançant gracies a l’esforç i la participació de molta gent del barri però també de gent de la tota la ciutat que col•labora donant llibres, mobles, assessorant en qüestions tècniques, fent difusió i en moltes altres coses.