presentació

estacions transformadores és una iniciativa de trobades regulars amb dos objectius: 1. Intercanviar experiències i treballs al voltant de l’arquitectura i disciplines afins; 2. Posar sobre la taula temes abstractes, sobre els que reflexionar i discutir, per a enriquir-nos en el diàleg i compartir els dubtes.

Les trobades consisteixen en monografies temàtiques, que generaran 3 sessions diferents:
Projectes o treballs: consistent en la possibilitat de mostrar la feina de cadascú, sempre relacionada amb la temàtica.
Projecció: ficció o documental, permet un nou punt de vista sobre el tema a debat.
Visita: d'algun lloc o projecte, que ens il·lustri estratègies o disfuncions.

Estem oberts a la recepció de propostes de projectes, projeccions i visites per als pròxims temes (vegeu llistat).

11 d’abril 2012

ET10.Escales


En el desè cicle de les Estacions Transformadores pretenem centrar-nos sobre un dels temes sobre el qual l’arquitecte ha de reflexionar en totes les seves actuacions com és la idea d’escala. D’un concepte tan ampli pretenem simplement agafar temes puntuals sobre els quals desenvolupar una reflexió que necessàriament serà fragmentària .

La primera activitat serà la presentació de projectes i tallers al voltant de temes que plantegen de manera singular la idea d’escala , com és la relació dels nens amb l’espai o la relació entre maqueta i la realitat construïda.
Per la projecció hem pensat que la pel.lícula clàssica de cinema fantàstic “The incredible shrinking man” (1957) pot donar peu a pensar de manera lúdica i divertida la relació entre cos-espai.
Com a sortida farem una visita a un edifici que planteja temes propis de la gran escala com és el Nou Hospital Universitari Sant Joan de Reus, obra de Pich-Aguilera + Corea-Moran.
Us esperem!