presentació

estacions transformadores és una iniciativa de trobades regulars amb dos objectius: 1. Intercanviar experiències i treballs al voltant de l’arquitectura i disciplines afins; 2. Posar sobre la taula temes abstractes, sobre els que reflexionar i discutir, per a enriquir-nos en el diàleg i compartir els dubtes.

Les trobades consisteixen en monografies temàtiques, que generaran 3 sessions diferents:
Projectes o treballs: consistent en la possibilitat de mostrar la feina de cadascú, sempre relacionada amb la temàtica.
Projecció: ficció o documental, permet un nou punt de vista sobre el tema a debat.
Visita: d'algun lloc o projecte, que ens il·lustri estratègies o disfuncions.

Estem oberts a la recepció de propostes de projectes, projeccions i visites per als pròxims temes (vegeu llistat).

04 de maig 2010

ET 7. pre_projecció. sota el cel


Relacionat amb el tema forma, la Jutta Immenkötter ens ha ofert la possibilitat de visitar la seva exposició "sota el cel" a la galeria Esther Montoriol (diputació 339).

L’obra de Jutta Immenkötter parteix de l’observació i apropiació del món quotidià immediat. Així, la seva atenció se centra en detalls o fragments. En els dibuixos i en els objectes, redueix el món que l'envolta i el condensa en formes abstractes. Gràcies al material utilitzat -teixits brillants de superfície acolorida i tons canviants- els objectes adquireixen una estructura estètica pròpia. El teixit transforma l'elemental, forma i funció, en objectes sorprenentment suggestius: la quotidianitat sembla aliena i només es reconeix en part per les seves característiques formals externes, com si d'un record llunyà es tractés.