presentació

estacions transformadores és una iniciativa de trobades regulars amb dos objectius: 1. Intercanviar experiències i treballs al voltant de l’arquitectura i disciplines afins; 2. Posar sobre la taula temes abstractes, sobre els que reflexionar i discutir, per a enriquir-nos en el diàleg i compartir els dubtes.

Les trobades consisteixen en monografies temàtiques, que generaran 3 sessions diferents:
Projectes o treballs: consistent en la possibilitat de mostrar la feina de cadascú, sempre relacionada amb la temàtica.
Projecció: ficció o documental, permet un nou punt de vista sobre el tema a debat.
Visita: d'algun lloc o projecte, que ens il·lustri estratègies o disfuncions.

Estem oberts a la recepció de propostes de projectes, projeccions i visites per als pròxims temes (vegeu llistat).

28 d’abril 2009

ET3. límits

1 1 m. [LC] Part extrema, punt, on termina un territori, una extensió qualsevol, un període de temps. 1 2 m. [LC] Punt on s’acaba l’exercici d’un poder, d’una facultat. 2 m. [MT] En mat., valor fix al qual una quantitat variable pot acostar-se tant com es vulgui.

On s’acaba l’espai? Existeix, sense els límits? L’arquitectura és principalment una formalització d’aquests? I si es fan desaparèixer? Ens sentim desprotegits? És confortable un espai il·limitat?
Els límits poden crear-se amb d’altres recursos diferents dels tancaments? Hi ha una manera contemporània de pensar els límits de l’arquitectura? Transparències, reflexos, ambigüitat, estan apareixent en projectes recents, anant més enllà en l’ús del vidre del que proposaven els pioners del moviment modern.
Quants tipus de límit hi ha: físics, temporals, mentals, normatius, estilístics...? Què vol dir limitar? Definir, eliminar totes les possibles opcions? Afavoreixen la creativitat del pensament, l’enginy?
Sabem viure en la llibertat absoluta, en l’absència de constrenyiments? I la flexibilitat? Podem crear-nos nosaltres mateixos els límits en cada circumstància, en cada moment?