presentació

estacions transformadores és una iniciativa de trobades regulars amb dos objectius: 1. Intercanviar experiències i treballs al voltant de l’arquitectura i disciplines afins; 2. Posar sobre la taula temes abstractes, sobre els que reflexionar i discutir, per a enriquir-nos en el diàleg i compartir els dubtes.

Les trobades consisteixen en monografies temàtiques, que generaran 3 sessions diferents:
Projectes o treballs: consistent en la possibilitat de mostrar la feina de cadascú, sempre relacionada amb la temàtica.
Projecció: ficció o documental, permet un nou punt de vista sobre el tema a debat.
Visita: d'algun lloc o projecte, que ens il·lustri estratègies o disfuncions.

Estem oberts a la recepció de propostes de projectes, projeccions i visites per als pròxims temes (vegeu llistat).

27 d’agost 2008

permanències


Pot ser el temps un element de projecte? Podem dissenyar com afectarà el pas del temps uns materials, unes superfícies, unes solucions constructives? Té sentit projectar la degradació, l’accident? El projecte pot ser una resistència contra el pas del temps? Tenen sentit els edificis amb vocació de durar indefinidament sense canviar? L’arquitectura com unes regles de joc que permeten continuar jugant en el futur o com una obra tancada? Edificis com museus d’ells mateixos? És en el fons tota arquitectura una arquitectura efímera? Concebem els projectes per al present o per al futur? Volem que siguin nous models? El palau Katsura: sempre nou o sempre el mateix? Què passa quan es ven l’edifici com una icona publicitària? La possibilitat de canvis en l’ús de l’edifici també és projectar en el temps? Exemples: premis Dècada. S’ha valorat els projectes que han millorat amb el temps, o aquells que han aconseguit mantenir-se inalterats?
Totes aquestes preguntes, i el que ens suggereixen, formaran part de les primeres 3 sessions, sota el títol de "permanències".